Ostoskori

Täydennysrehut vinttikoiralle - tiivistelmä

Täydennysrehut vinttikoiralle - tiivistelmä

Tiivistelmä elektrolyytti- ja aminohappovalmisteista vinttikoiralle sekä muille urheilukoirille

Täydennysrehut vinttikoiralle – mitä ja milloin
Suosittelen ehdottomasti myös lukemaan eläinlääkäri Hanne Jokisen alkuperäisen blogitekstin, jossa aihetta käsitellään hieman syvällisemmin.


Nestetasapaino ja elektrolyytit 

Greyhound NutriLyte
- Sisältö: Natriumkloridi, natriumsitraatti, kaliumkloridi, kaliumfosfaatti, B1-vitamiini, B6-vitamiini, B5-vitamiini (kalsiumpantotenaatti), E-vitamiini, C-vitamiini, glukoosi, B2-vitamiini, lihaliemiaromi.

- Tarjoillaan koiralle 1-3 vuorokauden ajan ennen rankempaa suoritusta sekä heti suorituksen jälkeen (varsinkin lämpimänä vuodenaikana kolmas tarjoilupäivä on usein se rankemman suorituksen päivä).

- Maku voi vaatia totuttelua, kuten useimmat valmisteet lihaliemiaromista huolimatta. Tee ohjeen mukainen seos valmiiksi esimerkiksi pulloon (säilyy vuorokauden viileässä) ja tarjoa ruuan joukossa.

- Etsi sopiva määrä omalle koirallesi eli älä nesteytä liikaa (ei liiallista lisääntynyttä virtsaamistarvetta, eikä löysää ulostetta).


Greyhound TurboLyte Gel
- Sisältö per 12,5ml: Natrium (5,06g), kloridi (5,06g), kalium (2,53g), kalsium (0,77g), magnesium (0,39g), glukoosi (dextroosi; rypälesokeri).

- Jos totuttelu makuveteen ei ole onnistunut voi nesteytyksen tehostamiseksi antaa suolat ja glukoosin gelin muodossa.

- Täytyy olla ehdottomasti varma, että koira suostuu juomaan hyvän määrän tavallista (tai esim. tonnikalalla maustettua) vettä geliä käytettäessä!

- Jos täysin juomattomalle koiralle antaa pelkkiä elektrolyyttejä ja glukoosia, seuraksena voi olla se, että vettä poistuukin elimistöstä, ja tulos oli päinvastainen kuin mihin tähdättiin.


Aminohappovalmisteet

Keskiössä HMB eli hydroksimetyylibutyraatti. Vaikean niminen molekyyli on leusiini -nimisen aminohapon aktiivinen hajoamistuote. Sen on osoitettu useissa tutkimuksissa paitsi vähentävän lihasvaurioita rasituksessa, myös lisäävän lihaskasvua ja voimantuottoa. Kestävyysurheilijoilla HMB vaikuttaisi sekä nostavan maksimaalista hapenottokykyä että lykkäävän hetkeä, jolloin se urheilusuorituksessa saavutetaan. Käytännössä siis parempi suorituskyky, laji kuin laji. 


Sport & Fit HMB & Power
- Sisältö: HMB:n lisäksi arginiinia, karnitiinia sekä hiilihydraattina glukoosi tuomassa energiaa.

- Suositellaan annettavaksi kolme kertaa päivässä; aamulla, 30min ennen suoritusta sekä iltaisin. Varsin toimivaksi todettu myös esimerkiksi vinttikoirien kokeissa päivän suoritusten välissä annettavaksi elektrolyyttijuoman yhteydessä.

- Tämänkin tuotteen maku vaatii monille koirille totuttelua, joten ruuan seassa annostelu alkuun voi auttaa.


Greyhound PerformAid

- Sisältö: HMB:n lisäksi MSM (metyylisulfonyylimetaani), kreatiinimonohydraatti, L-karnitiini, tiamiini, sekä hiilihydraattina maltodekstriini. - Maltodekstriini ei sovi kaikille koirille, eli joillain yksilöillä voi mennä maha sekaisin. Imeytyy hitaammin kuin aiemmin mainitun valmisteen hiilihydraattina käytetty glukoosi.

- Kreatiini sitoo jonkin verran vettä lihaksiin ja aiheuttaa siksi usein myös pientä painon nousua.

- Edellä mainituista syistä tätä valmistetta suositaan enemmän treenikaudella sekä palautuseväässä kaikkien päivän koesuoritusten jälkeen.


Kaikissa täydennysrehuasioissa on tietysti muistettava, että purkit ovat vain piste I:n päällä. Treenin ja perusruokinnan on oltava kunnossa, niissä olevia kupruja ei pysty täydennysrehuilla paikkaamaan. Hyvä elektrolyyttijauhe ja HMB voivat olla kuitenkin juuri se ratkaiseva pieni ero, jolla saadaan kaivettua ne viimeisetkin paukut esille huippusuoritusta varten. Eikä näiden käyttö rajoitu tietystikään pelkkiin vinttikoiriin!

HoundOn täydennysrehuvalikoiman löydät täältä - tsekkaa myös edullisemmat setit NutriScience tuoteperheen aminohappovalmisteesta ja elektrolyyteistä!

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi