Toimitusehdot

Yleistä

HoundOn-verkkokauppa vinttikoirille on toiminimi HOUNDON ylläpitämä markkinapaikka, jossa tuotteita myy HOUNDON (Y-2317591-1, Peltoperäntie 11, 41180 Vehniä, p. 050 551 8002). HOUNDON pidättää oikeuden muuttaa näitä toimitusehtoja yksipuolisella päätöksellä ilman ennakkoilmoitusta.

Maksaminen

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.
Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot 

Verkkokaupassa on käytössä kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksupainikkeet: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki

Korttimaksaminen: Visa, Visa Electron, Mastercard ja American Express

Mobiilimaksaminen: MobilePay, Pivo, Siirto, Apple Pay

Lasku ja Tililuotto: Walley, Jousto, OP Lasku

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla yhteistyössä Walley:n kanssa. Kun valitset maksutavaksi laskun ja sinulle myönnetään laskumahdollisuus, saat tilatut tavarat itsellesi ennen niiden maksamista.

Voit maksaa koko laskun summan kerralla tai, jos sinulle myönnetään mahdollisuus maksaa tililuotolla, jakaa maksun pienempiin osiin maksamalla vähintään laskulla näkyvän vähimmäissumman eräpäivään mennessä. Laskun osissa maksaminen edellyttää, että laskun saatuasi allekirjoitat luottosopimuksen Walley:n kanssa kirjautumalla Omille Sivuille osoitteessa my.walley.fi.

Kun valitset laskulla tai tililuotolla maksamisen, voit tehdä tilauksen ainoastaan väestörekisterissä olevaan vakituiseen osoitteeseesi. Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias tilaushetkellä ja Walley tekee luottotietojesi tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Viivästyneistä maksuista veloitetaan lainmukaiset muistutusmaksut ja perintäkulut sekä korkoa viivästyneeltä ajalta.

Saat täydelliset ehdot ja tiedot Walley Laskusta ja Tililuotosta seuraavista linkeistä: Ehdot ja SECCI

Valittavanasi on myös OP Lasku, jonka kuluttajaehdot löydät tämän linkin takaa.

Sekä myös Jousto lasku ja osamaksu, jonka tuoteselosteeseen voit tutustua tästä.

Toimitus ja toimituskulut

Verkkokaupan kassalla voit valita haluamasi toimitustavan. Käytettävissä ovat Postin ja Matkahuollon kuljetuspalvelut sekä halutessasi varastonouto, joka onnistuu erillisen sopimuksen mukaan veloituksetta.

Tilaukseen sisältyvät toimituskulut näytetään kaupan kassasivulla toimitustavan yhteydessä ja tilauksen yhteenvedossa. Toimituskulut ovat Postin ja Matkahuollon paketeille 5,90€. Toimitus on ilmainen yli 100€ tilauksiin.

Toimitusaika

Verkkokaupassamme on reaaliaikainen varastosaldo ja toimitamme tilatut varastotuotteet pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä tilauksen tekemisestä valitulle kuljetusyhtiölle.
Varastosaldoissa on pieni mahdollisuus inhimilliseen näppäilyvirheeseen, joten jos tilattua tuotetta ei olekaan varastossa, olemme yhteydessä asiakkaaseen ja sovimme korvaavan tuotteen toimittamisesta, pidemmästä toimitusajasta tai tilauksen peruuttamisesta. Kuljetusyhtiöt toimittavat paketit asiakkaalle noin 1-4 arkipäivässä. Mahdollisesti poikkeavat toimitusajat ilmoitetaan verkkokaupan sivuilla erikseen.

Palautusoikeus

Verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden palautus- ja kaupan peruutusoikeus tilauspäivämäärästä lukien.
HoundOn-verkkokaupasta tilattujen tuotteiden palauttaminen on maksullista. Palauttaminen tapahtuu Postin Helposti-koodilla, jonka saat kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme info@houndon.com. Helposti-koodilla palautettaessa asiakas voi kirjoittaa koodin paketin kylkeen, kunhan alkuperäinen pakettikortti poistetaan ensin. Palautuskustannus asiakkaalle on 6,90€, joka vähennetään palautettavasta summasta. Hyvitämme tuotteen viimeistään 14 vuorokauden kuluttua palautetun tuotteen vastaanottamisesta.
Palautettavan tuotteen tulee olla ehjä, käyttämätön ja puhdas. Tuotteen tulee olla alkuperäispakkauksessaan ja mukana kaikki toimitettu materiaali.

Mikäli asiakas ei lunasta toimitettua lähetystä kuljetusliikkeen toimipisteestä, vastaa asiakas myyjälle siitä aiheutuneista kuluista. Tällöin perimme palautuneesta lähetyksestä 12€, joka vähennetään palautettavasta summasta.
Pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen toimipisteestä ei riitä. Kuluttajan vastuulla on tarvittaessa näyttää, että peruutus- tai palautusilmoitus on tehty. Kuluttajalla on oikeus ilmoittaa peruuttamisesta myös ennen tavaran toimittamista.

Kuljetuksessa vaurioitunut lähetys

Pyrimme pakkaamaan tuotteet huolellisesti, mutta kuljetusvaurioiden mahdollisuus on olemassa.

Asiakkaan on hyvä tarkistaa kuljetusliikkeen toimipisteessä noutamansa lähetyksen kunto heti lähetystä vastaanottaessa. Mikäli paketti näyttää kärsineen kuljetuksessa, se on hyvä avata toimipisteen henkilökunnan läsnäollessa ja tarkistaa onko tuote vaurioitunut. Jos tuote on vaurioitunut, on asiasta tehtävä heti vahinkoilmoitus.

Asiakaspalvelu

Mikäli tilauksen teossa tai toimituksessa on ongelmia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

HOUNDON
info@houndon.com
p. 050 551 8002