Ostoskori

HoundOnLine -valjaat ja lukoton grip-talutin 180cm

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Pehmustettu Y-mallinen valjas vinttikoiramitoituksella sekä lukoton grip-talutin 180cm.


84,70 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 84,70 €

Muut vaihtoehdot
Tuotekuvaus

Yhdessä edullisemmin HoundOnLine -valjaat sekä 180cm grip-talutin! Valitse mieluisin väriyhdistelmä!

HoundOnLine -valjaat on suomalaisen Designdogin ja HoundOnin yhteistyön tulos! Designdog valmistaa valjaat erittäin laadukkaasti käsityönä, vankalla kokemuksella. HoundOnLine valjaat ovat Y-mallia, jotka eivät pyöri koiran päällä tai nouse kaulalle, mikäli koko on yksilölle oikea! Valjaissa on pehmusteet selän päällä, lapojen kohdalla sekä rinnan alla. Vatsan alta kiinnitykseen tuleva remmi on säädettävissä. Muoviset pikalukot sijoittuvat selän päälle molemmille puolille, jolloin valjaiden pukeminen ja riisuminen onnistuu ilman koiran jalan nostamista. Etuosassa heijastimet, jotka takaavat hyvän näkyvyyden myös pimeällä.

Valjaat on valmistettu "hihnanauhasta", 100% polypropeenia. Pehmuste on polyesterikarvaa ja valjaan pintapuolelle näkyvä kangas softshellia.

Rotuesimerkkejä valjaiden kokoluokitukseen (mittataulukon löydät tuotekuvista):
XS: whippetit, etnankoirat n.11-15kg (tuotekuvissa pinkkinä)
S: isommat whippetit, pienemmät salukit n.15-21kg (tuotekuvissa turkoosina)
S/M: salukit, pienemmät espanjanvinttikoirat n.18-24kg
M: saluki urokset, sloughit, faaraokoirat n.21-29kg (tuotekuvissa oranssina)
L: pienemmät unkarinvinttikoirat, pienemmät englanninvinttikoirat, pienemmät puolanvinttikoirat n.30-37kg (tuotekuvissa harmaana)
Nämä painohaarukat ovat suuntaa antavia, muista tarkastaa myös mittataulukko!

HoundOnLine-valjaita suunnitellessa lähdimme pohtimaan skenaarioita vinttikoirien ulkoiluttamisen näkökulmasta. Vastaan voi tulla asioita, jonka perään koira säntää pahimmillaan X-mittaisen hihnan verran, jolloin voimat ovat suuret ja valjaiden on pysyttävä ehjänä eikä koiraan saisi myöskään tulla vaurioita. Koiran painopiste on rintarangan alkuosassa etujalkojen kohdalla, josta koiran hallinta valjaissa on helpointa. Koiran selkärangassa on myös ns. herkkiä paikkoja; rintarangan loppupäässä, jossa okahaarakkeet vaihtavat suuntaa sekä kohta, jossa rintaranka vaihtuu lannerangaksi. Hihnakiinnitys pyrittiin valitsemaan siten, ettei painetta tulisi mahdottomasti näille alueille. Vatsaremmi tulee myös rintalastan takaosaan, joka on jo varsin pehmeää aluetta. Mikäli koira säntäisi jonkin perään esimerkiksi takajaloillaan, taaempana oleva hihnakiinnitys antaisi melkoisen paineen tälle herkälle alueelle.Myös muovilukoilta saadaan tällä tavalla vetopainetta pois, jotta nekin kestäisivät ehjinä mahdollisissa ääritilanteissa.

Myös lukoton grip-talutin on Designdogin käsityönä valmistama ja erittäin laadukas. Taluttimen leveys 2cm ja pituus 180cm. Saatavilla useassa eri värissä. Lukottomuus takaa, ettei lukko pääse luiskahtamaan auki missään tilanteessa, eikä takerru koiraan. Käsilenkissä on metallirengas sekä säätösolki, jolla lenkin saa tarvittaessa kiristettyä ranteessa pysyväksi.Taluttimen päässä oleva kangaslenkki pujotetaan valjaiden tai pannan talutusrenkaan läpi ja loppuhihna pujotetaan kangaslenkin läpi.

Lukottomassa hihnassa on Sprengerin valmistama kierteenpoistaja. Valmistaja ilmoittaa murtolujuudeksi 470kg pyöreille lenkeille, lenkit yhdistävän pultin murtolujuus on suurempi. Lukkosilmukka materiaali kestää vaihtelevasti ompeleista riippuen noin 240 - yli 300kg kuormia. Ommelkohdasta materiaali on heikoimmillaan. Valmistaja Designdogin testeissä maksimikuorma on 300kg.

Arvostelut

  0 arvostelua