Ostoskori

HoundOnLine -valjaat

  2 arvostelua

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Pehmustettu Y-mallinen valjas vinttikoiramitoituksella, jossa pistolukkokiinnitys molemmin puolin selän päällä.


67,90 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 67,90 €

Muut vaihtoehdot
Tuotekuvaus

HoundOnLine -valjaat on suomalaisen Designdogin ja HoundOnin yhteistyön tulos! Designdog valmistaa valjaat erittäin laadukkaasti käsityönä, vankalla kokemuksella. HoundOnLine valjaat ovat Y-mallia, jotka eivät pyöri koiran päällä tai nouse kaulalle, mikäli koko on yksilölle oikea! Valjaissa on pehmusteet selän päällä, lapojen kohdalla sekä rinnan alla. Vatsan alta kiinnitykseen tuleva remmi on säädettävissä. Muoviset pikalukot sijoittuvat selän päälle molemmille puolille, jolloin valjaiden pukeminen ja riisuminen onnistuu ilman koiran jalan nostamista. Etuosassa heijastimet, jotka takaavat hyvän näkyvyyden myös pimeällä.

Valjaat on valmistettu "hihnanauhasta", 100% polypropeenia. Pehmuste on polyesterikarvaa ja valjaan pintapuolelle näkyvä kangas softshellia.

Rotuesimerkkejä valjaiden kokoluokitukseen (mittataulukon löydät tuotekuvista):
XS: whippetit, etnankoirat n.11-15kg (tuotekuvissa pinkkinä)
S: isommat whippetit, pienemmät salukit n.15-21kg (tuotekuvissa turkoosina)
S/M: salukit, pienemmät espanjanvinttikoirat n.18-24kg
M: saluki urokset, sloughit, faaraokoirat n.21-29kg (tuotekuvissa oranssina)
L: pienemmät unkarinvinttikoirat, pienemmät englanninvinttikoirat, pienemmät puolanvinttikoirat n.30-37kg (tuotekuvissa harmaana)
Nämä painohaarukat ovat suuntaa antavia, muista tarkastaa myös mittataulukko!

HoundOnLine-valjaita suunnitellessa lähdimme pohtimaan skenaarioita vinttikoirien ulkoiluttamisen näkökulmasta. Vastaan voi tulla asioita, jonka perään koira säntää pahimmillaan X-mittaisen hihnan verran, jolloin voimat ovat suuret ja valjaiden on pysyttävä ehjänä eikä koiraan saisi myöskään tulla vaurioita. Koiran painopiste on rintarangan alkuosassa etujalkojen kohdalla, josta koiran hallinta valjaissa on helpointa. Koiran selkärangassa on myös ns. herkkiä paikkoja; rintarangan loppupäässä, jossa okahaarakkeet vaihtavat suuntaa sekä kohta, jossa rintaranka vaihtuu lannerangaksi. Hihnakiinnitys pyrittiin valitsemaan siten, ettei painetta tulisi mahdottomasti näille alueille. Vatsaremmi tulee myös rintalastan takaosaan, joka on jo varsin pehmeää aluetta. Mikäli koira säntäisi jonkin perään esimerkiksi takajaloillaan, taaempana oleva hihnakiinnitys antaisi melkoisen paineen tälle herkälle alueelle.
Myös muovilukoilta saadaan tällä tavalla vetopainetta pois, jotta nekin kestäisivät ehjinä mahdollisissa ääritilanteissa.

Arvostelut

  2 arvostelua

Huippuhyvät valjaat

Tilasin nämä M-koossa kahdelle galgolle (pienehkö, syvärintainen narttu ja kevytrakenteinen uros) Valjaat istuvat hyvin ja ovat tosi kevyet. Eivät kierry kyljelle, eivätkä hankaa tai paina mistään.

Parhaat valjaat ikinä

Leveä pehmuste mahan alla tekee näistä erityisen mukavat koiran päällä. Helppo pukea ja riisua. Valjaat eivät rajoita mitenkään etujalkojen liikettä. Saluki nartulla on koko s/m, hyvien säätömahdollisuuksien takia myös tämä sopii. Koko S on parempi, jos on todella pienikokoinen. Uusia värejä odotellessa. =)

Jkop -